Sponsoring

De Kindervriend is een voorziening die zorgt voor kinderen met een verstandelijke handicap en hun gezin. Hier vinden de kinderen aangepast onderwijs, therapie en opvoeding. Voor die dienstverlening zijn wij gesubsidieerd. Maar soms gaan we verder en doen we meer. Hiervoor zoeken we actief naar sponsors.

Sponsor je liever een zinvol project in eigen streek? Overweeg van aub ook de projecten van MPI De Kindervriend, en stort een bijdrage op het rekeningnummer BE53 4696 1070 3153 van MPI De Kindervriend, Rollegemkerkstraat 51, 8510 Rollegem.

Armoede

Sommige kinderen die wij begeleiden groeien op in armoede. Wij laten niet toe dat kinderen hiervan de dupe worden. Waar nodig springen we bij met voeding om het weekend te overbruggen, of met aangepaste kledij. In overleg met de ouders nemen we een deel van de kosten op ons of geven we een extra steuntje zodat de kinderen toch nog een cadeautje krijgen van Sinterklaas.

Vermelding: Armoede
 

Zorghoeve

De zorghoeve is niet zomaar een manege. Hier geven we ook therapie aan kinderen die in hun jonge leven dingen hebben meegemaakt die zij niet of moeilijk kunnen verwerken. Deze hulpverlening wordt niet gesubsidieerd. Wij vinden ze wel noodzakelijk. Alleen met sponsoring kunnen we deze werking op lange termijn verzekeren. Voor een éénmalige bijdrage vermeld: zorghoeve.

Wil je als particulier of met je vereniging het peterschap opnemen van één van onze therapiepaardjes? Neem dan aub contact op met de directie van het MPI De Kindervriend.

De Nisse

De Nisse is een nieuwe tienerleefgroep binnen de MPI-werking. We huisvesten ons voorlopig in ons weekendhuis ’t Hoveke en verhuizen in 2014 naar ons nieuw huis in de Gentsesteenweg te Kortrijk. We trekken volledig de kaart van inclusie en willen onze jongeren stapsgewijs voorbereiden op een zelfstandig leven binnen onze maatschappij. We bieden de jongeren een zo normaal mogelijk leven aan, rekening houdende met hun niveau en context.Zo’n nieuw en uniek project kost handenvol geld. Wil je de Nisse steunen en ons financieel helpen? Mededeling: De Nisse

Verbouwingswerken

Een groot deel van onze gebouwen dateert nog uit de 1960. Zij zijn dringend aan verbouwingen toe. Het MPI, de School voor Buitengewoon Onderwijs en het Revalidatiecentrum willen samen de huidige site aanpassen aan de huidige noden en aan hedendaagse bouwnormen. Slechts een deel daarvoor wordt gesubsidieerd door de overheid. Vermeld: bouwwerken.

Wij zorgen dat uw gift hieraan besteed wordt. Zo kunnen we onze werkingssubsidies blijven benutten voor de werking met de kinderen zelf.

Duo-legaat

In de media loopt momenteel een campagne voor het promoten van het duo-legaat. Het opnemen van een goed doel in uw testament kan er  -volledig legaal- voor zorgen dat ook andere erfgenamen minder successierechten moeten betalen.  Mits een goede regeling is dit een win win situatie. Wens je meer informatie? Neem gerust contact op met de directie op 056/24 57 87.

 

 

 

20/11/2018 15:09:32Stacks Image 2773
Stacks Image 2776
Stacks Image 2779
Stacks Image 2782
Stacks Image 2787
Stacks Image 2790
Stacks Image 2793
Stacks Image 2796